Sinds april 2022 ben ik afgestudeerd theater docent. Tijdens mijn opleiding aan de NHL Stenden heb ik mij zowel pedagogisch als artistiek mogen ontwikkelen. Al gauw wist ik zeker dat theater voor mij veel meer is dan iets moois maken. Theater (mee)maken verbindt mensen. Maar wat mij het meest fascineerde, was dat theater spelen en maken best wel wat weerstand op kan roepen. Theater nodigt uit om zelf in het licht te gaan staan. Voor sommigen is dat een verademing. Anderen slaan dicht. En dat is waar een leermoment ligt. Als trainingsacteur vind ik het mijn taak om de cursist een spiegel voor te houden zodat het zelfbewustzijn groeit.

Mijn doel is om iedereen te laten groeien in zijn kracht zodat ze uiteindelijk zelf in het (theater)licht gaan staan.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat spannende dingen (zoals bijvoorbeeld optreden of presenteren) doen, je uiteindelijk sterker/weerbaarder maakt. De afgelopen jaren heb ik mezelf steeds uitgedaagd. Zo ben ik voor een stage midden in de coronaperiode naar Belgiƫ verhuisd, ben ik begonnen met lesgeven aan MBO studenten terwijl ik zelf nog studeerde en maakte ik een voorstelling over het taboeonderwerp menstruatie. Ik ben mezelf tegengekomen en ik voel me rijker dan ooit. Al deze ervaringen hebben mij gebracht naar waar ik nu ben.

Na mijn afstuderen ben ik gelijk begonnen met de opleiding tot kinderyoga docent bij Helen Purperhart. Kinderyoga is voor mij de perfecte combinatie tussen theater en mindful leven. Vanuit de kinderyoga en mijn theater achtergrond, ontwerp ik lessen die zowel de verbeelding prikkelen als lichaamsbewustwording bevorderen.

Sinds september 2022 werk ik parttime als theater docent op het Parcival College Groningen. Op de vrije school krijg ik de mogelijkheid om mijn passie voor mindfulness en theater te combineren en leerlingen in het licht te zetten. Naast mijn werkzaamheden in het voortgezet onderwijs, geef ik ook graag theater en/of mindfulness les aan andere doelgroepen vanuit mijn ZZP bedrijf.

Ik ben een van de gelukkigen die van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Toch ben ik een enorme enthousiasteling en kan ik zeggen dat ik ook nog zingend gitaar speel, creatieve teksten schrijf en graag experimenteer met ayurvedisch koken. Een docent is geen docent als die niet ook zelf blijft doorstuderen vind ik. Daarom ben ik in het najaar van 2023 begonnen aan een opleiding tot Ayurvedisch therapeut.

Ik maak graag contact met mensen en het lijkt me leuk om jou ook te ontmoeten.